Åsgård slott i Mariefred - bröllopslokal, festlokal och konferensanläggning

Slottet Åsgård i Mariefred – drömställe för bröllop, konferens och privata fester

Drömmer ni om ett vackert bröllop på ett slott, söker ni en lyxig festlokal eller konferensanläggning? Då har ni hittat rätt – slottet Åsgård i Mariefred erbjuder sina gäster allt som önskas för en lyckad oförglömlig fest.

Åsgård slott i Mariefred - bröllop på slottet på brygga

Slottet Åsgård är den yngsta barockslott i Sverige. Det ligger vid egen strand med privat brygga vid Gripsholmsviken i Mariefred, på andra sidan från det kända Gripsholms slott. Våra gäster kan uppleva en vacker utsikt över Mälaren och Gripsholms slott både från bryggan och även från en privat motorbåt. Detta läge är underbart för bröllopsfester där brudparet kan anlända med båten och vigsel kan äga rum på bryggan. I slottsparken finns ett nyrenoverat lusthus som kan användas för bröllopsfotografering och välkomstmingel.

Åsgård slott i Mariefred- bröllop på slottet. Bröllopslokal och konferensanläggning

På vägar belagda med krossad marmor går gästerna genom slottsparken till den stiliga och pampiga huvudbyggnaden. Man blir överväldigad av slottets praktfulla interiörer: pelare av äkta marmor, ekparkett, handsmidda galler, och förgyllda bareliefer – allt skapar intryck av lyx och glamour. En sal har en scen där musikanter kan ackompanjera festen.

Åsgård slott i Mariefred- bröllopslokal och konferensanläggning, en sal med scen
Marmorpelare

Vi kan erbjuda allt som önskas av en modern och välfungerande bröllopslokal eller konferensanläggning. Källaren rymmer nyinrett välutrustat restaurangkök, där vi tillagar läckra luncher och middagar av lokala ekologiska råvaror. Vi serverar även ekologiskt kaffe som speciellt levereras från den italienska staden Bari. Slottet tar emot upp till 150 gäster samtidigt.

Ekologiska morötter

Vid slottets restaurering och ombyggnad brukades ekologiska material och teknologier. Vi använder bergvärme för uppvärmning och en miljövänlig optisk källsortering.

Den snygga och moderna bröllopslokalen och konferensanläggningen har även en lång historia. År 1937 köpte en journalist och författare Hilding Källén Åsgård, som på då tiden var en mysig herrgård vid Mälaren. Han byggde till några hus och flera dåtida stora författare, konstnärer och skådespelare besökte gården. Makarna Källén har drivit ett vilohem och under andra världskriget även ett sjukhem för barn. En affärsman köpte Åsgård 1965 och byggde ihop tre av gårdens hus till ett lyxigt slott. Till 2013 var slottet som privat sommarställe, tills den nya ägaren bestämde sig för att renovera det, göra det ännu finare och öppna för gäster.

Om du vill boka ett bröllop på slottet, letar efter en konferenslokal eller vill fira något viktigt i ditt liv – kontakta oss på Åsgården.
+46 73 – 915 91 88
Åsgård Mariefred

Träsniderier 2

Tagar: bröllop på slottet, bröllopslokal, konferenslokal, bröllop, möte för slutna sällskap, Mariefred