ABBA inspirerar med sina kläder

ABBA kommer vi alla ihåg för deras musik och inte bara den. Deras festliga glittrande spektakulära scenkostymer är också en viktig del av ABBAs historia. Nu kan man se de underbara kläderna på ABBA The Museum i Stockholm.

I förberedelserna till Melodifestivalen före Waterloo-uppträdandet hade Björn en idé. De skulle ha en sådan låt och sådana kläder som folk skulle komma ihåg även om ABBA skulle komma på nionde plats. Och de lyckades med detta. Vi kommer ihåg Waterloo, andra vackra sånger och även de underbara scenkläderna.

ABBA - kläder som inspirerar

De som skapade de flesta av ABBAs kostymer var designern Owe Sandström och skräddaren Lars Wigenius på Artistdressing i Stockholm. Utformningen av scenkläder skedde i nära samarbete med gruppen. Modeintresserade Frida var mest engagerad i skapandet av kostymer.

ABBA scenkostymer

Det är så inspirerande att titta på ABBAs kostymer. De är detaljrika, varje detalj är genomtänkt och sitter på sin plats. Pampiga och klatschiga plagg som inte ser vulgära ut trots mycket glitter och paljetter.

Det är en mycket inspirerande utställning för alla som vill skapa eller uppdatera sin stil. Man lär sig vara modigare och våga sticka ut från mängden.

Jag kunde inte gå förbi de berömda silvriga platåskorna utan att ta kort på dem. Så riktigt ABBA …

ABBA stövlar

Besök gärna ABBA The Museums hemsida och själva muséet i Stockholm för att se kläderna och inspireras!

Tanja Dianova