Amerikanska pannkakor – gott till frukost

Amerikanska pannkakor blev en favoriträtt i min familj efter vår stora USA-resa. Gott till frukost och lätt att tillaga!

I februari reste jag och min familj till USA, jag har skrivit tidigare om mina studier om amerikanska textilier och lapptekniker i inlägget Lappteknik, USA och indianer. Många saker lämnade sina intryck i vårt minne och amerikanska pannkakor var en av dem. Vid ankomsten hem hittade jag recepten och de blev favoriträtt i min familj. Sådär ser de ut:

Amerikanska pannkakor

Svenska klassiska pannkakor från receptet som brukar stå på äggkartonger är också goda, tycker jag. Fast ibland orkar jag inte grädda dem. De är så tunna och går sönder när jag vänder dem. Då blir min femåriga dotter mycket besviken – trasiga pannkakor är inte goda länge.

Det finns även ryska pannkakor. Tyvärr har jag aldrig tillagat dem själv, min mamma brukar grädda ryska pannkakor när hon hälsar på oss i Sverige. Nu när jag började skriva om amerikanska pannkakor googlade jag på ryska för att jämföra recept. Jag hittade en hemsida som erbjuder 264 olika recept på ryska pannkakor. Någon gång måste jag prova åtminstone ett av dem. Jag ska rapportera om det någon gång här på Textilbloggen, följ uppdateringar.

Tanja Dianova