Dalahästar- inspiration för nya tyger och textil

Dalahästar ger mig inspiration att designa nya tyger och textilprodukter, berättar designer och ägare av varumärket Anna&Ivan Design Vitaliya Mildhult

Dalahäst tyger 1

Jag hade sett bilder på dalahästar i någon tidning innan att jag flyttat till Sverige. Jag blev förälskat i hästarnas design från första ögonkastet. De är så stilrena, enkla och färgglada, så man kan inte låta bli att tycka om dem. Som nyinflyttat till Sverige ville jag nästan direkt besöka Nysnäs och titta på tillverkning av dalahästar. Jag blev intresserad av hästarnas långa historia.

Dalahästar har börjat tillverkas i Sverige för väldigt länge sedan- redan på 1600 talet. Och sedan dess har inte dalahästen förlorat sitt värde och popularitet. Över hela världen är dalahästen är symbol och representant för hela Sverige.

Nästan hela tiden har jag funderat på just den speciella med dalahästar. En dag fick jag inspiration att rita och teckna dalahästar själv. Då blev det några nya produkter för vårt varumärke Anna&Ivan Design. Vi är väldigt stolta presentera tyger i metervara, handdukar, löpare, örngott och väskor som är inspirerade av dalahästar på internationella utställningar och mässor, bland annat i Tyskland och Japan.

Min dröm om dalahästar kom till verkligheten. Man får låta sig att inspireras och sedan använda den inspiration i praktiken.

Med bästa hälsningar
Vitaliya Mildhult

Dalahästen tyger

 

Dalahästen tyger Dalahäst tyger
dalahäst tyger dalahästen tyger