SEO, Muhammad Ali, linnefrotté och Tanja Dianova

SEO, Muhammad Ali, linnefrotté och Tanja Dianova … vilket samband finns det mellan dem? Om detta berättar innehavaren av Linnebutiken i Ätran, Vitalia Mildhult.

Det var ett tag sedan, när jag och Tanja Dianova (min kollega, väninna och en kvinna med flera talanger) startade Textilbloggen. Vi visste inte exakt vad vi skulle skriva om, men idéer började strömma in, och det blev en del intressanta texter som till och med var väl SEO-optimerade. Tanja är intresserad av SEO och satsar på den mycket hårt. Tack vare hennes texter blev vi sedda på nätet. Detta bekräftas av en historia som jag vill berätta nu.

Förra veckan blev jag uppringd av en journalist från Sveriges Radio, han ville få mina råd och åsikter angående frottétyger och frottéhanddukar till ett radioprogram. Han hittade mig när han googlade just på frotté och hittade inlägget om linnefrotté som Tanja skrev förra året. Så blev jag utvald som expert på frottétyger i ett radioprogram som handlade om Muhammad Ali. Vad är gemensamt för handdukar och Muhammad Ali? Det geniet till boxare har använt färgglada frottéhanddukar som ett del av sitt eget varumärke. Handdukar är överhuvudtaget den viktigaste delen av en boxares garderob.

SEO, Muhammad Ali, linnefrotté och Tanja Dianova

Tanja brukar säga att texter bör vara lagom långa, lättlästa och välstrukturerade. Bilder måste matcha inläggens innehåll och vara taggade på rätt sätt enligt SEO-konster för att bli synliga för sökmotorer. Just nu satsar hon även på off-page SEO för Textilbloggen, och jag hoppas att vi fortsätter skriva och blir ännu mer synliga i sökmotorer.

Ni kan lyssna på programmet om Muhammad Ali och hans fina frottéhanddukar med mina kommentarer om linnefrotté på Sveriges Radios hemsida.