Skandinavisk stil – vad är det? Kanske PiaF Design.

Många pratar om skandinavisk stil, men vad är det egentligen? Kanske PiaF Design

Vi som skriver Textilbloggen, Vitaliya Mildhult och Tanja Dianova, arbetar nu med ett stort projekt Skandinavian Style . Vi har startat en hemsida och en webbutik på ryska och ska sälja svenska textilier på den ryska marknaden.

I arbete med projektet bollar vi olika idéer och diskuterar begreppet skandinavisk stil. Vad är det för något? För mig skandinavisk stil är rena klara färger (även svartvita) och enkla stora mönster. Jag bläddrade många olika svenska hemsidor för att hitta rätt svar. Hemsidan PiaF Design motsvarade mest mina föreställningar om skandinaviska stilen.

Pia Forslöv-Nilsson startade sitt företag på hösten 1992 ( som de första åren hette Textilkompaniet) och på den vägen är det! Sedan dess har det blivit hundratals klänningar, tavlor, brickor o andra roliga unika saker. I sin kombinerade ateljé o butik i centrala Hudiksvall, tillverkar och säljer Pia sina egendesignade kläder o inredningsprylar. Man kan även beställa i ateljén, allt från klänningar till tavlor. Pia jobbar mest med naturmaterial som bomull, viscose o linne. Linnehanddukar m Hudiksvallsmotiv är en populär produkt i Hudiksvalls-kollektionen.

/ Tanja Dianova

Titta gärna hemsidan PiaF Design, och följ dem på Facebook.

Skandinavisk stil. PiaF Design

PiaF Design