Tulpaner och en av våra vackra mattor – mattan Ture

Tulpanerna på Tulpanfestivalen i Halmstad gav mig inspiration att skapa en av våra vackra mattor – mattan Ture, berättar innehavaren av Linnebutiken i Ätran Vitaliya Mildhult

Den 3 maj besökte jag och min familj Tulpanfestivalen i Halmstad. Jag tycker om staden Halmstad, jag hade bott där i tio år. Men den dagen var väldigt speciellt: tusentals tulpaner blommade på stadens torg och gator! Jag var mycket fascinerad av tulpanernas mångfald: olika färger, former och doftar!

Tulpaner och en av våra vackra mattor - mattan Ture

Tulpaner och en av våra vackra mattor - mattan Ture

Tulpaner och en av våra vackra mattor - mattan Ture

De vackra blommor gav mig mycket glädje och inspiration. Jag kom hem och började skapa. Det blev en fin matta av grovt linnetyg med tulpaner på. Tulpaner är gjorda som applikation av ylletyger. Mattan har ett chokladfärgat foder och kan gärna ligga vid en säng eller på badrumsgolvet. Det grova linnetyget har en massageeffekt, det är mycket behagligt för fötter. Eller kanske blir det snyggt med mattan Ture på vägen?

Mattan Ture

Ni kan hitta mera information på på vår hemsida.