Tyger med unika egenskaper – linnefrotte

Tyger förväntas vara vackra. Men tygernas egenskaper är också väldigt viktiga

 

Tyger av Linnefrotte. Handdukar Linnefrotte. Vante Tyger. Linnefrotte. Rock Linnefrotte. Tofflor

Vi alla vill ha tyger och textilprodukter som inte framkallar allergi, mjuka och sköna mot kroppen och lätta att skötta.

Det är välkänd redan från medeltiden att linne och bomull är de skönaste naturmaterial som har väldigt fina egenskaper. Då använde man linnetyger för behandling av olika hudsjukdomar och för irriterad hud. Moderna forskningar visar att sömn på linnelakan bidrar till bättre immunitet och man mår sig piggare och gladare.

Linnefrotté  har alla egenskaper som linnetyger och lite till: tjockare trådar i tyget har lättare massageeffekt. Produkter av linnefrotté “andas”, samlar inte statisk elektricitet och stötar bort olika farliga strålningar.

Det är också viktigt att linnefrotte inte krymper och inte förlorar sin färg även efter flera tvättar. Alla tyger ser ut som nya även efter ordentligt användning.

I linnebutiken med varumärket Anna&Ivan Design i Ättran kan ni hitta olika produkter av linnefrotte: lakan, badlakan, handdukar, badrockar, tofflor och mycket fler. Alla tyger av linnefrotte är sertificerade med Eko-Tex Standard 100 och ISO 9001-2009.

Exempel på produkter av linnefrotte kan ni se här. Kontakta oss gärna, då berättar vi mer.