Tyger och textil från Anna&Ivan Design på turne i Baltikum

Tyger och textilprodukter från Anna&Ivan Desing har presenterats på flera ställen i Baltiska länder. Grundaren av varumärket Vitaliya Mildhult berättar om sin resa och presentationer av tygerna

Tyger i Baltikum

Vägen från Ätran till Baltikum var väldigt långt. Det fanns gott om tid för funderingar, drömmar och planering när jag körde min bil ensam. Jag kom även på nya skisser för nya tyger medan att jag körde först till Stockholm och sedan genom Letland, Litauen och Estland.

Det blev väldigt inspirerande för mig att träffa flera specialister som arbetar med tyger och textil när jag presenterade vår nya kollektion. Vi hade så mycket erfarenheter av branchen för att byta med varandra.

Jag var mycket stolt när jag berättade om mina erfarenheter och om mitt arbete med textil. För att skapa en ny kollektion orienterad till Europa byggde vi om maskiner, bytte tjöcklek på tråd och garn och experimenterade med tygarnast tjöcklek och design. Det var en otroligt skappande och krävande process. Först har vi utvecklat kollektion av tyger för dukning (bordsdukar och servetter), och nu satsar vi mest på textilproduker av linnefrotte.

Linnefrotte är en speciell naturmaterial som har unika egenskaper: andas, har massage – och antibakteriell effekt och är väldigt slitstark.

Titta på vår sortiment av linnefrotte på vår hemsida.