Väskor för våren och sommaren syr vi själva

Väskor för våren och sommaren av egen design enligt egen smak syr vi själva. Våra sytips

Väskor till våren och sommaren
Bilden är tagen utanför butiken Linnebutiken i Ätran av Sergej Mildhult.

Väskor är en nödvändig accessuar under våren och sommaren. Dem behöver man för stadssemester, på utflyckter och på stranden. Man kan sy sina egna väskor enligt egen smak, där bara fantasin sätter gränsen. Man kan välja och matcha olika tyger för att göra vår och sommaren mera färgglad.

Till en väska ta gärna två olika tyger som matchar ihop. Det behövs inte köpa stora tygbitar om man inte vill sy en jätteväska. Här föreslår vi sy en väska för en stadssemester mes storlek ungefärr 35×45 cm.

Klip två tygbitar (gärna av olika tyg) som är 37×47 cm. Klip även ett handtag av det ena tyget, storlek 8×80 cm (sömn ingår i måtet). Sygsaga kanter på alla väskdelarna. Sy ihop en påse av de stora bitarna. Du kan göra väskan som en tyggkasse eller om du vill kan du göra det med botten. Då vik hörnen och lägg sömnen åt samma sida, sy en sömn på avståndet 4.5 cm från hörnet. Och likadant från andra sidan.

Nu ska vi sy handtaget till vår väska. Vik tyget i längd på mitten och sy en sömn 1 cm från kanten. Vänd och stryk handtaget. Ta påsen och vik in 1 cm på den öppna kanten, styck den och vik en gång till 4 cm, stryk och nåla den. Plasera handtaget under den vikta kanten på väskans sidor (rätta till väskans sömn). Sy runt. Vika upp handtaget och fixa det uppåt med några osynliga stygn.

Nu är vår väska färdig. Stryk den och lycka till. Vi önskar er en trevlig vår och sommar.

I vår butik Linnebutik i Ätran finns det ett stort sortiment av nya väskor av olika färgglada tyger till olika tillfällen.

Välkomna även kontakta eller besöka oss med era frågor. Vi hjälper gärna med tips och råd. Vi kan berätta mera om hur man syr väskor och andra saker.

Väska 1 Väska2
Väskor till vår och sommar Väskor för vår och sommar