Låt flyttfirman sköta mer än bara transporten

Att flytta är ofta roligt och spännande, ändå är det många som känner stress eller till och med ångest. Genom att låta flyttfirman sköta mer än bara transporten kan flytten underlättas.

En flytt innehåller många olika moment, vilket kan ställa till det och göra att det lätt blir stressigt. Saker ska sorteras, och sådant som du inte längre använder ska rensas ut. Själva packningen ska helst också ske i god tid, och det på ett klokt sätt så att flyttkartonger inte blir för tunga och ömtåliga saker inte går sönder. För att lätta på stressen kan du låta en flyttfirma sköta mer än bara transporten av bohaget. Idag erbjuder de flesta flyttfirmor även hjälp med packning och flyttstädning, liksom hjälp med att packa upp i den nya bostaden.

Vad kostar en flytt?

Vill du ha hjälp med hela eller delar av flytten finns det till exempel en flyttfirma i Täby som erbjuder tjänster såsom packning, flytt, flyttstädning och magasinering. Hur mycket det kostar beror så klart på hur mycket du vill ha hjälp med, hur mycket som ska flyttas och var det ska flyttas. Vissa flyttfirmor tar betalt per timme, och brukar då kunna göra en uppskattning av hur många timmar flytten kommer att ta, medan andra erbjuder ett paketpris. Det kan därför vara klokt att ta in offerter från mer än en aktör och jämföra priser innan du bestämmer dig. För att få ned kostnaden kan du även använda dig av rut-avdraget.