Dags att måla om köket?

Har du bestämt dig för att måla om köket, men funderar på vad som är viktigt att tänka på innan du drar igång projektet? Då ska du läsa denna text så klarnar förhoppningsvis en del frågetecken.

Såvida det inte är ett helt nytt kök som ska målas, så måste man se till att rengöra väggarna innan målningen kan börja. Detta gäller alltid oavsett rum, men i köket måste man vara extra noggrann. Det beror på att det blir extra kladdigt och flottigt just där man lagar mat. Har man dessutom barn i huset ska vi inte ens tala om hur det kan se ut …

Efter att alla väggar är ordentligt avskurade med rengöringsmedel är det bara att köra igång med det roliga: själva målningen. Om du inte tycker det är kul att måla själv så anlita en målare.

Välja rätt färg

Förhoppningsvis har du redan provmålat några olika nyanser för att veta vilken som blir bäst i ditt kök. Inte? Gör det i sådana fall. Färgen kan bli en helt annan hemma, än hur den såg ut i färghandeln. Det är bra att välja en färg som är speciellt anpassat till just kök. Den är mycket lättare att torka av om det skulle behövas (eller snarare när det behövs). Om man vill måla med en kalkfärg är det bäst att även stryka på en sealer efteråt. Detta eftersom kalkfärgen är så känslig. Kommer det smuts på den är det svårt att få bort, men med en sealer blir även den avtorkningsbar. Lycka till!