Hantverkare med tummen på rätt plats

Hör du till dem som har tummen mitt i handen? Vet du hur man skaffar sig gröna fingrar? Har du försökt gång på gång att måla om hos dig själv eller bara skapa något enkelt i färg? Klarar du det?

Det finns ett uttryck som säger att man har gröna fingrar och syftar till att man är duktig på att ta hand om växter. Men i själva verket får man mer bruna fingrar när man hela tiden har dem nere i jorden. Måhända kan de bli lite grönfärgade av att dra upp mängder med ogräs eller klippa hundratals gräsmattor.

Säkraste vägen att få gröna fingrar är att måla med grönt såklart. En målare har för det mesta vita fingrar för det är så mycket som ska grundas först. Det görs i de flesta fall med vit färg. Ofta behöver det fixas lite annat inna färgen ska på. Det gör en målare också. Att kunna spackla och slipa ingår till exempel i en målares jobb.

Vad du kan göra själv

När du anlitar ett företag är det mycket som du som kund kan förbereda och fixa med efteråt. Allt för att det ska gå att göra ett smidigt jobb och dels även för att arbetstimmarna faktiskt blir lite färre.

Så vill man komma ner aningen i pris kan det vara värt att göra en del saker själv, även om de kan tyckas lite tråkiga. Kort och gott handlar det om att ta hand om städning före, under tiden och efter målaren gjort arbetet. Läs mer om målning på denna sida: målarenstockholm.se